perjantai 22. kesäkuuta 2012

1. Alku esittely

He(i)ppa!

Päätin tehdä tän blogin, koska siskoillanikin on, joten he halusivat, että isosiskollakin pitää olla blogi.

Blogissa kerron siis omasta suomenhevs ruunasta Touholan Touhottaja eli Touhosta. Touho on ollut meillä jo kauan aikaa ja nyt se on ja 16 vuotta. Kerron myös joskus omasta elämästäni, mutten henkilökohtaisista aisoista.

Käyn ratsastelemassa toisten hevosia ja myös omia paljonkin. Teen jossain välissä esittelyn blogiini kaikista omista hevosistamme. Omistamme itse yli kaksikymmentä hevosta/ponia, joista kolme on minun omiani. Omat hevoseni Touho, Kingi ja Nalle ovat kaikki minulla kisakäytössä.

Esittelyt:

Minä, Nelli Holmström

Olen 15-vuotias tyttö Oulusta, joka on ratsastanut kolmevuotiaasta asti, mutta en jaksa laskea monta vuotta olen ratsastanut. Kun aloin kiinnostumaan hevosista meillä oli jo kaksi suomenhevosta Viima ja Vilma, joiden lisäksi oli myös shettistamma Helmiina "Miina". Sain Miinan omaksi, koska halusin oppia ratsastamaan itse ja Miina oli kiltein hevonen omista hevosistamme.

Luonteeltani ole huumorintajuinen, aina äänessä ja myös äkkipikainen. Hevosia en rankaise potkimalla tai raipalla turhaan, mutta jos tunnen, että hevonen tekee jonkun asian tahallaan, silloin kommennan sitä. Jos hevonen ei vain uskalla hypätä esimerkiksi vesiestettä en anna raippaa tai potkaise kannuksilla täyttä kylkiin. Näytän hevoselle esteen ja kun se on siihen "tutustunut" yritän uudelleen. Jos hevonen on vähän epävarma annan pohkeita, mutten kovaa potkaise sitä.

Touholan Touhottaja "Touho"

Touho on hoitaessa kiltti, vaikkakin vähän ärhäkkä. Suitsien laitossa se kääntyy yleensä poispäin, jos on karsinassa, mutta käytävällä nostaa pään ylös. Satulavyön kiristyksessä se peruuttaa mahdollisimman paljon taaksepäin ja roikottaa päätä riimussa ja riimunnaruissa, mutta ei tee mitään pahaa.
Ratsastaessa Touho on yritteliäs ja haluaa oppia uutta. Esteitä se rakastaa, vaikka jalkojen vuoksi isoja esteitä ei voi enää, kuin kuukaudessa kerran tai pari hypätä niitä. Kouluratsastuksessa Touholla palaa yleensä hermo, mutta nyt kun se on alkanut vanhistumaan (vai miten se sanotaa) se on kouluradoilla tosi hyvä, paitsi lisätty ravi on vähän semmoista töks töks ravia, eli ei ravaa kunnon koottua ravia siinä. Touholla on joka koti ratsastuskerralle joku pieni suunnitelma miten saisi minut selästä alas, mutta en ole tippunut sen jälkeen, kun alkoin tietämään asiasta kunnolla.
Touhoa sanotaan myös joskus Hepuksi, koska se saa aina joskus niitä pappa-hepuleita.
♥ Touho ♥

Kings of Magic "Kingi"

Kingi on oma komea kisahevoseni, jolla kiertelen kisoissa ympäri suomea. Kisaan sillä semmoisia 100-130cm estelukkia. Kouluratsastuksessa kilpaillaan tällä hetkellä He B-A luokkia.
Hoitaessa Kingi on lepsukka herra, joka ei tee kärpäsellekään pahaa. Kingillä on silti tapana ohikulkijaa vähän näykkäistä, joten täytyy katsoa, että se ei napsase niskasta. Kingi ei näykkää, jos ohikulkija huomaa sen, mutta jos ei niin se näykkäsee, koska se haluaa huomiota. Satulan ja suitsien kanssa ei ole koskaan ollut mitään ongelmia.
Ratsastaessa Kingi on todella reipas. Esteitä poika rakastaa pomppia. Kingi on hypännyt korkeintaan 150cm yksittäisenä äitini kanssa. Kouluratsastuksestakin Kingi tykkää, vaikka se ei ole yhtä kivaa, kuin esteiden hyppiminen.
♥ Kingi ♥

Nalle (oikeaa nimeä ei tiedetä, sillä paperit katosivat matkalla belgiasta suomeen)

Hoitaessa Nalle on todellinen unelma. Se rakastaa yli kaiken rapsutuksia ja harjailua. Alahuuli on yleensä melkein maassa (lerpsuttaa alaspäin, eli ei nyt ihan oikeasti maassa). Nalle on myös kiltti satulan ja suitsien laitossa. Se ei tee mitään muuta, kuin korkeentaan vaihtaa asentoa.
Ratsastaessa Nalle on kiltti ja reipas. Sillä on mukavan pehmeät askeleet, joissa on kiva istua ilman satulaa ja satulan kanssa. Itse en ole Nallelta ikinä tippunut, eikä kukaan mukaan meidän perheen jäsenistä. Varsana oli kuulemma tosi kiltti, vaikka olikin ori. Nallella voi ratsastaa aloittavat ratsastajat ja myös kokeneemmat ratsastajat. Nalle hyppää 90cm ratana ja sileällä menee He A.
♥ Nalle ♥

4 kommenttia: